Pse duhet të shpenzoni para për pushimet familjare dhe jo për lodra

0
386

Kam lexuar një studim që ishte mjaft i fuqishëm dhe që vetëm mbështeti atë që unë e dija… se pushimet janë më të mira se dhuratat. Përvojat më të mira se lodrat.

Ka një arsye që fëmijët tanë e duan plazhin si unë dhe nuk është sepse ne e duam plazhin, por sepse ne e duam kohën tonë së bashku. Ata e duan udhëtimin me mua herët në mëngjes. Ata e duan ndërtimin e kalasë – rërë me burrin tim. Ata duan të ecin rreth plazhit me ne, sepse këto gjëra krijojnë lidhje me fëmijët tanë … lidhje të pathyeshme që vijnë vetëm nga kalimi i kohës së bashku.

Burri im dhe familja e tij shkonin për kamping shpesh, kur ai ishte fëmijë. Ai i donte kampet, donte gjithçka rreth tyre: lojërat me letra me familjen e tij, gatimet mbi një zjarr kampingu, eksplorimin zones. Janë këto momente të cilat ai na rrëfen neve dhe për të cilat mburret.

 

Nuk ka rëndësi se ku shkoni për aq kohë sa e bëni atë një eksperiencë argëtuese dhe të paharrueshme. Gjetja e gjërave argëtuese, për t’i treguar mes nesh dhe  për të krijuar një lidhje që do të zgjasë tërë jetën. Jini të pranishëm në këto momente!

“Pushimet familjare mbesin për një kohë të gjatë në kujtesën e fëmijëve”, shpjegoi psikologu dhe autori më i shitur Oliver James për gazetën ”The Telegraph”.

“Ka të bëjë me të folurit e pakuptimtë me prindërit, duke ndarë akullore dhe momente kohore në të cilat interesat tuaja merren parasysh. Pra, nëse do të shpenzoni para për diçka, është shumë e qartë se cili opsion ka më shumë kuptim “.

Dhe mbani mend këtë: Udhëtimi me fëmijët tuaj gjithashtu mund të jetë i dobishëm për zhvillimin e trurit. “Një mjedis i pasuruar ofron përvoja të reja që janë të forta në bashkëveprimin shoqëror, fizik, kognitiv dhe ndijor,” thotë dr. Margot Sunderland, psikoterapeut i fëmijëve. “Mendoni: familja së bashku në pishinë, duke ecur së bashku nëpër pyll, duke prekur kula të gjata që fluturojnë në erë, duke tkurrur marshmallows në zjarr kampi, qëndrimi së bashku nën diell të ngrohtë, ndjenja rërës poshtë këmbëve.

Dhe natyrisht në fund hulumtimi thotë që pikërisht këto kujtimet e bukura, dhe momentet janë ato që fëmijët mbajnë mend. Padyshim ata kurrë nuk do të mbajnë mend ditën e tyre të preferuar kur kanë shikuar TV.

Lexo më shume edhe : http://cicerima.com/prapa-cdo-vajze-te-sukseshme-eshte-nje-mama-e-bezdisshme/