MoMo- Loja më e rrezikshme për fëmijë në internet

Mësuesit po i paralajmërojnë prindërit se në mediat online po qarkullon një lojë e rrezikshme. Momo është loja që lidhet në YouTube me video të filmit vizatimorë të Peppa Pig dhe Forntine

0
485

Mësuesit po i paralajmërojnë prindërit se në mediat online po qarkullon një lojë e rrezikshme. Momo është loja që lidhet në YouTube me video të filmit vizatimorë të Peppa Pig dhe Forntine.

Shkollat ​​anembanë Britanisë thonë se fëmijët janë në shënjestër nga imazhet mizore dhe klipet e karakterit shqetësues në faqen YouTube. Sfida Momo, ka qenë e lidhur me vdekjen e dy fëmijëve në Britani. Kjo lojë  inkurajon të rinjtë të dëmtojnë vetveten dhe në disa raste edhe të marrin jetën e tyre.

Sot shkollat ​​filluan të lëshonin paralajmërime në faqet e tyre të internetit dhe llogaritë e mediave sociale duke thënë se ata ishin kontaktuar nga qindra prindër të shqetësuar. Ata thanë se klipet shfaqen në mes të videove në dukje të pafajshme të kartonave të fëmijëve Peppa Pig, ose lojë kompjuterike Fortnite.

Shkolla Fillore Haslingden në Angli tha në deklaratë: “Ne jemi të vetëdijshëm për videot shumë të papërshtatshme që po qarkullojnë në internet dhe po shihen nga fëmijët nëpër shkolla. Këto videoklipe shfaqen në shumë faqe të mediave sociale dhe në YouTube. Një nga videot fillon me pafajësi, si psh. Fillimi i një episodi të Peppa Pig për shembull, por shpejt kthehet në një version të ndryshuar me dhunë dhe gjuhë ofenduese.

‘Një tjetër videoklip po shkon me emrin’ MoMo ‘i cili tregon një maskë të bardhë të deformuar e cila po promovon fëmijët për të bërë detyra të rrezikshme pa u thënë prindërve të tyre. “Siç mund ta imagjinoni, kjo është shumë shqetësuese për fëmijët që të shohin. Ne ju inkurajojmë që të jeni vigjilent kur fëmija juaj po përdor ndonjë pajisje ose shikoni ndonjë klip. ‘ Paralajmërime të tjera janë lëshuar nga Newbridge Junior School në Portsmouth dhe Offley Endowed Primary School, e cila tha këtë mëngjes: “Ne jemi të vetëdijshëm për sfidat Momo që shfaqen në Youtube, Fortnite dhe Peppa Pig.

Shkolla e Komunitetit Northolt tha: “Ne jemi të vetëdijshëm se disa sfida të këqija (sfida Momo) po hakojnë në programet e fëmijëve.Ju lutemi të jeni shumë të kujdesshëm me fëmijën tuaj duke përdorur internet, pasi imazhet janë shame shqetësuese”.

Sfidat shfaqen në mes të rrugës përmes kanalit për fëmijë në YouTube, si Pappa pig një film vizatimor ky i famshëm në botën e fëmijeve. Kjo lojë në pamje të parë nuk paraqet problem pasi duket normale mirëpo prindërit duhet të jenë të kujdesshëm sepse loja më vonë bëhet e rrezikshme. Craig Wardle, kreu i shkollës Cleve House në Bristol, i dërgoi një letër prindërve duke i paralajmëruar ata për maninë online.

YouTube sot këmbënguli se përmbajtja nuk ishte gjetur në  kanalin për fëmijë në YouTube. Zyrtarët e kanalit thanë se ata lejojnë lajme dhe video që synojnë të rrisin ndërgjegjësimin dhe edukimine fëmijëve. Ata gjithashtu thanë se nuk kishin gjetur ndonjë përmbajtje që kanë shkelur udhëzimet tona duke treguar apo promovuar sfidën Momo.

Një zëdhënës i YouTube tha: “Ndryshe nga raportet e shtypit, ne nuk kemi marrë asnjë lidhje me videot që tregojnë ose promovojnë sfidën Momo në YouTube.”Përmbajtja e këtij lloji do të ishte në kundërshtim me politikat tona dhe do të hiqej menjëherë” përfundoi ai.