Këto sjellje të prindërve i bëjnë fëmijët të skuqen nga turpi

Rritja e fëmijëve nuk është aspak e lehtë, e së bashku me vështirësitë që sjell jeta, të kesh prindër që dëshirojnë të jenë në qendër të vëmendjes, është tepër e vështirë. Kur prindërit dalin nga vetja në forma të ndryshme, bëjnë që fëmijët të mos ndihen mirë, të stresohen nga turpi dhe të ketë komplekse të ndryshme.

0
259

Rritja e fëmijëve nuk është aspak e lehtë, e së bashku me vështirësitë që sjell jeta, të kesh prindër që dëshirojnë të jenë në qendër të vëmendjes, është tepër e vështirë. Kur prindërit dalin nga vetja në forma të ndryshme, bëjnë që fëmijët të mos ndihen mirë, të stresohen nga turpi dhe të ketë komplekse të ndryshme.

Megjithëse duket e thjeshtë, fëmijët që turpërohen nga prindërit, fillojnë në mbyllen në vetvete, kanë pasiguri, madje edhe mendime për vetëvrasje. Ekspertët e mirëqenies së fëmijës kanë renditur dhjetë sjellje të prindërve, që i turpërojnë fëmijët:

Vallëzimi

Përqafimi dhe shfaqja e ndjenjave në publik

Përdorimi i shprehjeve të të rinjve apo “gjuhës së rinisë”

Veshja e rrobave që nuk i përkasin moshës së tyre

Tregimi i ngjarjeve të turpshme

Rregullimi i rrobave të fëmijëve

Vënia në kontakt me fëmijët dhe shokët e tyre në rrjetet sociale

Dështimi në përdorimin e teknologjisë së re

Biseda lidhur me seksin

Dehja