4 gjëra që secili fëmijë duhet të bëjë menjëherë pasi të zgjohet

Shumica e fëmijëve zgjohen në të njëjtën mënyrë që zgjohen edhe prindërit e tyre: Ose të shqetësuar dhe nxitojnë, ose pa plan ose strategji se si të ketë sukses gjatë ditës. Ndaj fëmijëve nuk duhet të pritet të dinë se si ta fillojnë ditën e duhur.

0
363
A nice child girl enjoys sunny morning. Good morning at home. Child girl wakes up from sleep.

Shumica e fëmijëve zgjohen në të njëjtën mënyrë që zgjohen edhe prindërit e tyre: Ose të shqetësuar dhe nxitojnë, ose pa plan ose strategji se si të ketë sukses gjatë ditës. Ndaj fëmijëve nuk duhet të pritet të dinë se si ta fillojnë ditën e duhur.

Ata nuk pritet të dinë se si ndertohet besimi, ose se si funksionon vrulli dhe motivimi. Por prindërit e tyre duhet t’i kuptojnë këto gjëra. Dhe prindërit duhet t’i ndihmojnë fëmijët e tyre të kuptojnë dhe të jetojnë në mënyra që u lejojnë atyre të jenë të sigurt dhe të suksesshëm. Në nivelin më themelor, këtu është ajo që fëmijët kanë nevojë menjëherë pas zgjimit:

1. Të pinë shumë ujë Pas një pushimi të natës të gjatë, trupi juaj (dhe trupi i fëmijës) shpesh është i dehidratuar. Hidratimi është gjëja e parë në mëngjes dhe është thelbësore sepse rrit prodhimin e qelizave të reja të muskujve dhe qelizave të gjakut. Përveç kësaj, një trup i hidratuar merr dhe përdor më shumë oksigjen, i cili duhet të jetë vigjilent dhe energjik.

2. Prekja fizike dhe dashuria Ndërsa fëmija juaj është duke pirë ujin e tyre në mëngjes, do të ishte e gjëja më e bukur nëse do t’u jepnit një përqafim apo një masazh të shkurtër mbrapa. Hulumtimet tregojnë se ngrohtësia dhe dashuria e shprehur nga prindërit tek fëmijët e tyre rezultojnë në rezultate pozitive gjatë gjithë jetës për këta fëmijë.

3. Ndjenja e fitores Ekziston një hulumtim gjithnjë në rritje që tregon se besimi dhe shprehitë pozitive janë produkt i fitimeve të vogla të përditshme  Besimi është i paqëndrueshëm. Duhet të rivendoset çdo ditë. Besimi është nënprodukt i sjelljes së suksesshme. Autori dhe vula e famshme e marinës William McRaven shpjegon se si e rregullonte shtratin e tij në mëngjes ndryshoi jetën e tij. Ai e mori atë në zakonin e “fitimit”. Ajo krijoi besimin e gjësë së parë në mëngjes, e cila u përhap në fitore të tjera gjatë gjithë ditës.

4. Vlerësim dhe afirmim Së fundi, është e rëndësishme që fëmijët tuaj të marrin lavdërimin dhe afirmimin ndër gjërat e para në mëngjes. Sidomos në përgjigje të “fitimeve” që ata po marrin. Nëse fëmija juaj rregullon shtratin e vet, dhe pi një gotë ujë në mëngjes, është e fuqishme ajo që do të vijë më pas. Vlerësoni ata për atë që kanë bërë. Afirmoni sjelljen e tyre. Kjo do t’i kushtëzojë pozitivisht ata që të vazhdojnë ta bëjnë këtë. Hulumtimi mbi mirënjohjen tregon se kur një person shpreh mirënjohje, ata ndryshojnë se si e shohin atë person. Si Dr Wayne Dyer tha, “Kur të ndryshoni mënyrën se si shikoni gjërat, gjërat që shikoni në ndryshim”. Kur ju shprehni mirënjohje, ju e doni njerëzit për të cilët ju jeni mirënjohës. Fjalët janë gjëra të fuqishme.

Nëse e ndihmoni fëmijën tuaj të marrë këto 4 gjëra çdo ditë, ata do të transformohen. Do të bëhen më të shëndetshëm, më të lumtur dhe më të sigurt. Ata do të bëhen më të suksesshëm në të gjitha fushat e jetës së tyre.