4 Arsye përse duhet të dilni me shoqe

Para se të kishit fëmijë, keni kaluar kohë me bashkëshortin, miqtë, familjen dhe veten tuaj. Tani mezi keni kohë për të fjetur. Si nëna qëndrim në shtëpi shpesh vë në rrezik miqësitë tona.

0
311

Para se të kishit fëmijë, keni kaluar kohë me bashkëshortin, miqtë, familjen dhe veten tuaj. Tani mezi keni kohë për të fjetur. Si nëna qëndrim në shtëpi shpesh vë në rrezik miqësitë tona.

Keni nevojë për miq tani më shumë se kurrë dhe ka shumë arsye përse.

Është e lehtë të izolosh veten Të jetosh jetën e një mami që qëndron në shtëpi, kjo e bën të lehtë për ju të izoloni veten nga njerëzit. Ju jeni në shtëpi me fëmijët gjatë gjithë ditës dhe në ato raste kur largoheni nga shtëpia, zakonisht është që të merrni sende ushqimore ose të bleni një pelenë. Mos jetoni në një flluskë. Pasi të filloni të izoloni veten, ju bëheni gjithnjë e më e tërhequr, gjë që nuk është vetëm e vetmuar, ajo mund të çojë në depresion

Miqtë njohin gjërat që ju nuk i dini, dhe anasjelltas

Pa marrë parasysh se sa kohë keni qenë një prind, ju gjithmonë mësoni diçka të re dhe mund ta përdorni kur shoqëroheni me njerëz të tjerë. Mund të keni dy apo tre fëmijë por gjatë bisedave me prindër të tjerë ju mund të shkëmbeni përvoja dhe të mësoni nga njëri tjetri. Por jo vetëm kaq bisedat me shoqëri janë gjithmonë zbavitëse dhe të bëjnë të ndjehesh më mirë.

Miqësitë janë një sistem i domosdoshëm mbështetës

Ju mund të keni një bashkëshort të mirë dhe familja juaj është atje për ju. Por çdo nënë që qëndron në shtëpi ka nevojë për një sistem mbështetës që përfshin edhe shokë/shoqe. Kur keni nevojë për mbështetje miqtë tuaj janë atje. Kur fëmija juaj shkon në kolegj, miqtë tuaj janë atje. Ata ju japin mbështetjen që ju nevojitet si një nënë, një grua, një person nga koha kur fëmijët tuaj janë foshnje dhe deri në fund. Nëse vazhdoni ta ushqeni miqësinë, nuk do të mbeteni kurr pa të.

Miqësia është e mirë për ju

Studime të panumërta janë kryer mbi vlerën e miqësisë. Studimi i Universitetit Concordia zbuloi se njerëzit me shumë miq vuajnë nga stresi më pak. Kërkimet nga Universiteti Shtetëror i Miçiganit lidhën miqësinë me shëndetin dhe lumturinë e përmirësuar. Një studim i Universitetit Brigham Young zbuloi se miqësia lidhet edhe me jetëgjatësinë tonë. Studimi tregoi 50% rritje të shanseve të mbijetesës me miqësi të mëdha në arsenalin tuaj. Dhe ne të gjithë e dimë se disa ditë duke qënë një nënë që kalon kohë më shumë në shtëpi  ndiheni sikur vetëm po mbijetoni, futni shanset në favorin tuaj dhe dilni me shoqet më të mira sot.